Scheidsrechters Proximus League: speeldag 2 © Guy Milis

Vorig weekend floot Ken Vermeiren de Proximus League op gang; deelde Jordy Vermeire de eerste rode kaart van het seizoen uit én stuurde Nathan Verboomen de eerste trainer naar de Proximus League-tribune. Tekent een van deze vier scheidsrechters komend weekend voor de eerste strafschop van het seizoen?

10/08 - 20u30: Beerschot Wilrijk - KVC Westerlo: JAN BOTERBERG

Voor de provinciale clash tussen Beerschot Wilrijk en Westerlo werd JPL-ref Jan Boterberg opgetrommeld. Boterberg kwam de twee teams nog maar 3x tegen en geen van beide teams slaagde er al in om na 90 minuten als winnaar van het veld te gaan. Beerschot Wilrijk verloor 2x (beiden in eigen huis tegen Cercle Brugge), Westerlo speelde twee seizoenen geleden in het eigen Kuipje 0-0 gelijk tegen Charleroi.

11/08 - 17u00: KSV Roeselare - KV Mechelen: JASPER VERGOOTE

Vergoote is op speeldag twee al meteen aan match twee toe in onze Proximus League. De 26-jarige ref floot vorig weekend ook al Tubize - Beerschot Wilrijk (3-3). Vergoote floot nog nooit op Schiervelde, maar kwam Roeselare vorig seizoen al wel tegen op het Lisp (1-2 zege). KV Mechelen en Vergoote staan dan weer voor een eerste kennismaking.

11/08 - 20u30: Lommel SK - AFC Tubize: WESLI DE CREMER

De Cremer debuteerde vorig seizoen op het profniveau en fluit in het Soevereinstadion zijn eerste match van het nieuwe seizoen. Lommel kwam De Cremer nog niet tegen, maar Tubize kruiste vorig seizoen wel 4x het pad van de 26-jarige scheidsrechter. De Brabanders wonnen niet een keer (nederlagen tegen Lierse en OHL 2x en een 1-1 gelijkspel tegen Westerlo) én kregen 13 gele kaarten onder de neus geduwd.

12/08 - 16u00: R. Union SG - OH Leuven: QUENTIN PIRARD

Union krijgt bij de terugkeer naar het Joseph Mariënstadion een profdebutant over de grasmat. Quentin Pirard fluit in Sint Gilils zijn allereerste profmatch nadat hij vorig seizoen 14 wedstrijden in de hoogste amateurklasse leidde. In die 14 duels trok hij 64 gele en vier rode kaarten. Daarnaast legde de eveneens 26-jarige Waal 6x een bal op de stip.