Ons elftal van de week: speeldag 1!

Afgelopen weekend was het zover: het startschot van het nieuwe seizoen va de Proximus League. Net als vorig seizoen voorzien we jullie ook nu weer na elke speeldag van een heus elftal van de week. Na de wedstrijd leggen we ons oor te luister bij trainers en assistenten en gaan we op zoek naar een elftal van spelers die van onschatbare waarde waren voor hun ploeg. 

 

Nieuwkommer Lommel SK hield de 3 punten thuis en pronkt met 2 spelers in ons elftal van de week. Coucke pareerde een aantal pogingen van R. Union SG en zorgde zo mee voor die belangrijke driepunter. Het duo Santermans - Neven deed het eveneens uitstekend, die eerste houdt er zelfs een plaats in de beste XI aan over. 
 
Zaterdag stond er met OHL - KV Mechelen meteen een topper van jewelste op de agenda. Beide ploegen steken hun ambities niet onder stoelen of banken, wat resulteerde in een felle wedstrijd met veel duels. Duplus en Cornet zorgde voor de doelpunten. Eén van de uitblinkers was Van Landschoot. Vorig seizoen nog uitgeleend aan FC Eindhoven, krijgt de 20-jarige middenvelder nu volop zijn kans in Leuven. 
 
Het grootste spektakelstuk van speeldag 1 was ongetwijfeld de wedstrijd tussen AFC Tubize en Beerschot-Wilrijk. De thuisploeg leek op weg naar een overtuigende overwinning, maar moest oogluikend toestaan hoe Tubeke zich opnieuw in de wedstrijd knokte. Henry was met 2 goals dé exponent van de straffe ommekeer. Voordien bewezen vooral Maes en Vanzeir dat ook paars-wit over heel wat kwaliteiten beschikt.    

 
Naast Henry is er ook nog een tweede speler die al 2 streepjes achter zijn naam heeft staan: Jens Naessens van KVC Westerlo trekt de lijn van het sterke seizoenseinde van de Kemphanen gewoon door. De 27-jarige aanvaller toonde opnieuw dat hij zijn neus voor goals niet is verloren. Het levert Westerlo alleszins een gedeelde leidersplaats op, waardoor het met vertrouwen kan afzakken naar het Kiel vrijdagavond. 

 
Team_of_the_week_1_18_19