Roeselare strikt nieuwe spits met heel wat mooie adelbrieven © KSV Roeselare

KSV Roeselare heeft een nieuwe aanvalsleider gevonden. De West-Vlamingen maakten donderdagvoormiddag bekend dat Gino van Kessel in het komende seizoen voor de Roeselaarse doelpunten moet gaan zorgen.

Met de 25-jarige Van Kessel haalt Roeselare een spits binnen die al wel enkele mooie én minder mooie watertjes doorzwommen heeft. Van Kessel werd 'hot' in Nederland toen hij als 18-jarige spits 25 goals in 21 duels scoorde voor de beloften van AZ. Ajax haalde het toptalent naar de ArenA, maar die transfer draaide uit op een sisser. Van Kessel week uit naar Slowakije (AC Trencin) en werd daar met zeventien goals prompt topschutter van de Slowaakse competitie.

Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt en niemand minder dan Patrick Kluivert overtuigde de Nederlandse aanvaller om voor de nationale ploeg van Curacao te kiezen. Van Kessel scoorde meteen 7x in zes duels en de nieuwe volksheld leidde Curacao zo mee naar winst in de Caribbean Cup.

Minder succesvol

Daarnaast versierde Van Kessel een transfer naar de Tsjechische grootmacht Slavia Praag, maar dat werd geen al te groot succes. De aanvaller scoorde weliswaar twee goals in zeven duels, maar werd het voorbije seizoen toch uitgeleend aan het Poolse Gdansk en het Engelse Oxford (League One).

Nu waagt de zeventienvoudige international dus zijn kans op Schiervelde. Van Kessel kreeg een contract voor een seizoen en zal bij Roeselare het nummer negen dragen.