Blessures blijven titelkandidaten parten spelen in seizoensbegin © Guy Milis

In een seizoen waarin twee periodes van amper veertien speeldagen mee beslissen over promotie is een goede start cruciaal. Maar voor titelkandidaten Beerschot Wilrijk en OH Leuven is dat niet zo vanzelfsprekend. Beide teams zitten ook op speeldag twee met een goed gevulde ziekenboeg.

Beerschot Wilrijk speelt vrijdagavond haar eerste thuismatch van het seizoen. De 'Mannekes' ontvangen de provinciegenoten van Westerlo. Na het gelijke spel op Tubize lijkt winst opportuun, al moet coach Stijn Vreven alweer lijdzaam toezien hoe enkele sterkhouders geblesseerd plaats moeten nemen in de tribune.

Zo werken sterkhouders Fessou Placca, Tom Pietermaat en Mohamed Messoudi nog steeds aan hun herstel terwijl ook nieuwkomer Eméric Dudouit de komende weken nog niet op het wedstrijdblad zal staan. Octavio Merlo is wel opnieuw fit; de Braziliaan zit mee in de ruime wedstrijdselectie.

Problemen op het middenveld

Ook bij OH Leuven liggen er nog steeds enkele sterkhouders in de lappenmand. Nieuwkomer Olivier Myny zal nog enkele weken moeten wachten op zijn competitiedebuut voor OH Leuven terwijl ook de ervaren Julien Gorius er opnieuw niet bij is dit weekend. De Fransman zou volgende week wel opnieuw de groepstrainingen kunnen hervatten.

Draaischijf Samy Kehli is dan weer bezig aan een race tegen de klok om de trip naar het Dudenpark van komende zondag toch mee te kunnen maken. "Samy maakt progressie, maar misschien komt dit weekend nog te vroeg voor hem", vertelt Pearson op de officiële website van OHL. "We houden zijn progressie uiteraard nauwlettend in het oog."

Corryn

Eerder deze week meldde KV Mechelen dan weer dat Alexander Corryn enkele weken langs de kant zal moeten blijven met een verrekking in de hamstrings.