Mertens: fikse opslag om hem in Napels te houden? © Photo news

Aan het einde van vorig seizoen verlengde Dries Mertens zijn contract bij Napoli in ruil voor een jaarsalaris van 4 miljoen euro. Zes maanden later zit de Rode Duivel in een comfortabele positie om zijn contract opnieuw te laten aanpassen.


Napoli staat aan de leiding van de Serie A. Niet in het minst is dat te danken aan Dries Mertens die dit seizoen al aan 14 doelpunten en 12 assists zit: statistieken die hem niet alleen populair maken in het San Paolo, maar ook in het vizier brengen van de grootste Europese voetbalclubs.

Aurelio De Laurentiis, de voorzitter van Napoli, begint bang te worden dat zijn aanvaller verleid zal worden door andere topclubs, ook al heeft hij vorige zomer zijn contract nog maar pas verlengd bij de Partenopei.

De Rode Duivel kan rekenen op een mooi salaris in de schaduw van de Vesuvius, maar het bedrag in zijn opstapclausule is een bescheiden 28 miljoen euro. Een bedrag dat onvoldoende hoog is om clubs uit La Liga of de Premier League af te schrikken.

Volgens Sky Italia wil De Laurentiis daarom snel opnieuw onderhandelen met Dries Mertens om zijn opstapclausule uit zijn contract te laten vallen in ruil voor een jaarsalaris van 6 miljoen euro.

(DC met Dupk/Picture: Photo News)