Monstertransfer CR7 is zo terugbetaald! © Photo news

De transfer van Cristiano Ronaldo van Real naar Juve zal de Italiaanse club minstens 365 miljoen euro kosten. Maar die som zal snel gerecupereerd zijn.


Al het nieuws over de Serie A

Meer info over Juventus


105 miljoen euro voor Real Madrid, 12 miljoen naar makelaar Mendes en gedurende vier jaar 31 miljoen euro per jaar voor CR7 en hetzelfde bedrag voor de Italiaanse staat: die bedragen moeten hun weg vinden naar de boekhouding van Juventus.

Een forse investering waarbij de regels van de financiële fair play toch niet in het gedrang zullen komen, zo maakt La Vecchia Signora zich sterk. De komst van CR7 naar Turijn maakt dan ook heel wat los: de Portugees is met in totaal 330 miljoen volgers op alle sociale media de meest gevolgde sporter ter wereld. 4 miljoen van zijn volgers werden in de voorbije week ook al volger van Juve: een prima argument als over deals met kledingsponsor Adidas (nu 23 miljoen per jaar) en shirtsponsor Jeep (nu 17 miljoen per jaar) moet worden onderhandeld.

Dankzij de verkoop van CR7-shirts, een stijging van de abonnementsprijzen met 30% en de verkoop van spelers als Higuain, Rugani, Sturaro of Pjaca, zal de club aan deze mercato wellicht meer inkomsten dan uitgaven overhouden.

(DC/Source: Gazzetta, L'Equipe/Picture: Photo News)